Színek, napfény, illatok - A Fruccola modell


Sok helyi/hazai alapanyag, rövid ellátási lánc, emberközpontú működés, fenntartható szemlélet, hatalmas terasz, árnyékot adó fák és elképesztően hangulatos belső terek. Avagy dolgok amiért imádjuk egyik legújabb partnerünket a Fruccolát...

A XII. kerület és a Fast Casual Restaurant esete

A Két tulaj Saás Petra és Tausz Péter a műfaj éllovasának mondható, a koncepció pedig, egyszerű: gyors, magas minőség, elérhető áron. Praktikus átmenet a klasszikus étterem és a fastfood között - mindkét műfaj előnyeit magában foglalja, az éttermi étkezés élményétől, a variálható alapanyagokon keresztül egészen a gyorsaságig.

Alapanyagban az erő

Az étterem működésére jellemző alapvető transzparencia az alapanyagoknál is teljes mértékben tetten érhető. Bio gazdaságok, helyből érkező alapanyagok és kistermelők garantáltan prioritást élveznek a cég életében, épp úgy, ahogy a fenntarthatóság vagy az emberközpontúság. A fix étlap mellett minden héten változó ebédmenü színesíti a környéken lakók, dolgozók életét. A szezonalitást lekövetve pedig hónapról hónapra élvezhetjük ami épp terem.

Címkék nélkül

Azt azért nem olyan nehéz kitalálni, hogy a szezonalitás és a magas minőségű alapanyagok önmagukban nem feltétlenül elengedőek egy jól működő étterem fenntartásához. Kreativitás, innováció és egy nagy adag pozitív energia itt mindenképp a koncepció részét képezi. Ez minden falaton, előre elkészített elviteles ételen, dzsúszon, főételen, levesen és és szelet süteményen pontosan érezhető. A színek, ízek és illatok pedig a grafikán túl az ételekben is fontos szerepet játszanak. A hely nem címkéz - nem mentes, vega vagy vegán, viszont mindenki nagyjából végtelen lehetőséget talál akármilyen étrendet is követ. (A salátákat tényleg megszámlálhatatlan verzióban válogathatjuk össze.) Azt pedig, hogy brunch, ebéd vagy korai vacsora már csak rajtunk áll. Sőt a MOM parknál levő üzletben olyan gyereksarok várja a kicsiket, hogy mi is kedvet kapunk játszani.

Fruccola MOM Park - Lisszabon sétány

További tartalmak